Tiara

Wist je dat de tiara al heel lang wordt gedragen? Ronde sieraden die op of om het hoofd werden gedragen waren al in de oudheid populair bij de Grieken en Romeinen. Vaak waren het gouden of zilveren kransen van klimop-, laurier- of eikenbladeren. In eerste instantie droegen zowel mannen als vrouwen deze kransen, later waren het vooral sieraden voor vrouwen. In de 19e eeuw werd de tiara snel populair onder vorstelijke en adellijke vrouwen als een manier om status uit te drukken en aandacht te trekken. De tiara werd een essentieel onderdeel van de kleding voor vrouwen bij plechtigheden aan het hof, en bij bals, diners en andere gala-gelegenheden. Vaak kreeg een bruid bij haar huwelijk een tiara cadeau van haar man of haar vader. Dit laatste kan natuurlijk nog steeds een mooi idee zijn, dat maakt de tiara extra speciaal en persoonlijk. 

 

Tiara kopen voor een speciale gelegenheid

Zie je een tiara dan denk je gelijk aan prinsessen! De meeste bruidjes willen zich op de mooiste dag van hun leven graag een prinses voelen en daarom is de tiara dus zeer geschikt voor een bruiloft! Maar een tiara kan natuurlijk ook gedragen worden in het haar tijdens een diner of gala. De tiara kan in opgestoken haar worden vast gezet, maar ook in half los en los haar.

 

Hoe bevestig je een tiara?

Het verschilt per tiara hoe deze kan worden vastgezet in het haar. Er zijn tiara’s met een haarkammetje waardoor deze in het haar kan worden geschoven. Ook zijn er varianten met aan de uiteinden een oogje waardoor je de tiara met een haarschuifje in het haar kunt vastzetten. Mocht je nog vragen hebben over hoe de tiara het best in het haar kan worden vastgezet? Mail dan gerust naar Goudhaartje en je krijgt op werkdagen binnen 24 uur antwoord op je vraag. Dit product wordt netjes verpakt en verzonden per pakketpost. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »